Stowarzyszenie Rodziców Dzieci Chorych na Białaczkę i Inne Choroby Nowotworowe

Przekaż darowiznę

Nasze działania wspierające leczenie i rehabilitację dzieci z chorobami nowotworowymi oraz poprawę warunków ich leczenia można wzmocnić przekazując finansową darowiznę.

• dokonując przelewu na konto naszego Stowarzyszenia:

PEKAO S.A. II O/Szczecin
    Nr konta: 25 1240 3927 1111 0000 4100 0269

dla wpłacających z zagranicy

IBAN:  PL25 1240 3927 1111 0000 4100 0269
    SWIFT/BIC:  PKOPPLPW

• korzystając z serwisu Przelewy-24 (także przy wykorzystaniu kart płatniczych)

przelewy24 visa

Pomóżcie nam pomagać – zapraszamy!

Obecnie zbieramy środki finansowe na poprawienie warunków higienicznych leczenia dzieci. Wyremontowania wymaga Oddział Świętego Mikołaja, czyli Klinika Pediatrii, Hematologii i Onkologii Dziecięcej SPSK-1 PUM w Szczecinie wybudowany z inicjatywy i środków zgromadzonych przez rodziców naszych pacjentów, skupionych w naszym Stowarzyszeniu. Został on oddany do użytku w roku 2004. Stosowana w leczeniu chemioterapia wymaga wyjątkowego reżimu sanitarnego zapobiegającego jakimkolwiek zakażeniom.

Banalne dla zdrowego dziecka zakażenie dla dziecka z chorobą nowotworową bywa ciosem śmiertelnym. Źródłem takiego zakażenia w szpitalu może stać się brudna ściana, niesprawny sanitariat czy nieszczelne okno. Więc planowane przedsięwzięcie to nie zwykły remont, ale działanie wspierające dzieci cierpiące na nowotwory w skutecznym leczeniu, a nie rzadko w walce o życie.

Apelujemy o wsparcie i pomoc dla Oddziału Świętego Mikołaja - każdy może wpłacić darowiznę na ten cel.

Przekaż darowiznę

przelewy24 visa

Przekaż 1% podatku

1procent160x150